Μια σημαντική προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) στο Ηράκλειο Κρήτης, από την ομάδα Inlibrovita «Δώστε στο βιβλίο ζωή» και τον Ροταριανό Ηλεκτρονικό Όμιλο Νοτίου Ελλάδος (Rotary eClub South Greece).

Τα φάρμακα προήλθαν από εθελοντική προσφορά – δωρεά ιδιωτών συνανθρώπων μας. Μια δράση, που από τη στιγμή της ανακοίνωσης της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Ως ομάδα μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση η ανταπόκριση του κόσμου. Αποτελεί δε μια δέσμευση για τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Η δράση συλλογής φαρμάκων και διάθεσή των μέσω των κοινωνικών φαρμακείων και ιατρείων, περιελάμβανε δύο κατευθύνσεις, την κοινωνική και την περιβαλλοντική. Η κοινωνική, μια δράση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη και αδυνατούν λόγω της κρίσης να τα προμηθευτούν, αλλά και η περιβαλλοντική όπου, συλλέγοντας ληγμένα φάρμακα, αποφεύγεται η απόρριψη των στους οικιακούς κάδους και άρα η μόλυνση του περιβάλλοντος από χημικές ουσίες που περιέχονται στα σκευάσματα.

Πηγή: patrastimes.gr