Αναμπουμπούλα επικράτησε για μία ακόμα φορά στους κόλπους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αφού ο καλλιτεχνικός διευθυντής ανακοίνωσε ότι παραιτείται καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας τα προσβλητικά σχόλια που έκανε σε βάρος μιας ευτραφούς ηθοποιού της Ιαπωνίας.

Ο Χιρόσο Σασάκι δήλωσε ότι θα παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις εβδομαδιαίου περιοδικού, που αναφέρουν ότι πρότεινε στη δημιουργική του ομάδα, να εμφανιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο η Ναόμι Γουατανάμπε, μια δημοφιλής ηθοποιός και κωμικός, ντυμένη ως γουρούνι, με μεγάλα αυτιά.

Και μάλιστα αποκάλεσε στην περίπτωση αυτή ότι η τελετή έναρξης θα λεγόταν «Olym-pig» (που στα αγγλικά το pig σημαίνει γουρούνι).

Η 33χρονη Γουατανάμπε, μία από τους πιο διάσημους κωμικούς της Ιαπωνίας και σχεδιάστρια μόδας πρόσθεσε ότι «ειλικρινά εξεπλάγη» όταν έμαθε για τα σχέδια του Σασάκι για την εμφάνιση της στην τελετή έναρξης.

«Στην πραγματικότητα, είμαι ικανοποιημένη με την εξωτερική μου εμφάνιση», δήλωσε.

«Όπως πάντα, θα ήθελα να εκφράσω τον εαυτό μου ως αυτή που είμαι, χωρίς να επικεντρωνόμαστε στο ότι είμαι παχιά. Ωστόσο, ως άνθρωπος, ελπίζω ειλικρινά πως θα μπορέσουμε να έχουμε έναν ευχάριστο κόσμο, όπου θα μπορούμε να σεβόμαστε και να αναγνωρίζουμε την ατομικότητα και τον τρόπο σκέψης του κάθε ατόμου», πρόσθσε.

O Σασάκι πάντως ζήτησε άφεση αμαρτιών από τη νεαρή κωμικό. «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και από την ίδια και από άτομα που μπορεί να έχουν αισθανθεί δυσφορία από αυτούς τους χαρακτηρισμούς», δήλωσε.

Yπενθυμίζεται πως η Σέικο Χασιμότο διορίστηκε νέα πρόεδρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τον περασμένο μήνα, αφότου ο μέχρι τότε πρόεδρος Μόρι πυροδότησε αντιδράσεις όταν είπε ότι οι γυναίκες μιλούν πάρα πολύ, ενώ πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις με πολλές γυναίκες διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου «θα απαιτούσαν πολύ χρόνο».

Πηγή: patrastimes.gr