Βαριά πρόστιμα και συγκεκριμένα ύψους 11.500 ευρώ επέβαλε η ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα ηλεκτρονικών στο κέντρο της Αθήνας και στο Χαλάνδρι.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισε σοβαρές παραβάσεις, με αποτέλεσμα όχι μόνο να επιβάλει πρόστιμα, αλλά να ξεκινήσει και την διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ κατά τη σημερινή επιχείρηση της ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα ηλεκτρονικών στο κέντρο της Αθήνας και στο Χαλάνδρι εντοπίστηκαν κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν πάνω από 3.000 τεμάχια θηκών κινητών τηλεφώνων και άλλα αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, ως προϊόντα απομίμησης.

Στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 11.500 ευρώ για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών προϊόντων και ξεκίνησε η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας, όπως σημειώνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: patrastimes.gr