Αίτημα για τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών και τις Κυριακές κατέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ενώ το αίτημα τέθηκε και στη διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη του επιμελητηρίου, με θέμα τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες για άμεση επανέκδοση των διπλωμάτων οδήγησης λόγω απώλειας ή φθοράς.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε -μεταξύ άλλων- την ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας των Σχολών Οδηγών. Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκαν στις νέες εφαρμογές του gov.gr για την Περιφέρεια Αττικής και στη χρησιμότητα της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΕΑ και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής Νίκος Γρέντζελος, ο οποίος έθεσε προς τον υφυπουργό Μεταφορών το θέμα της άμεσης επαναλειτουργίας των Σχολών Οδηγών, αλλά και αυτό του χρονοδιαγράμματος για το νέο ΠΔ και τη νέα ΚΥΑ για τις εξετάσεις.

Επειδή οι διεκπεραιώσεις είναι μέρος του εισοδήματος των σχολών οδηγών, ο κ. Γρέντζελος ζήτησε από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δοθεί στους επαγγελματίες η δυνατότητα να βρίσκονται στην πλατφόρμα ως πιστοποιημένοι χρήστες. Επίσης, απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Αττικής, ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε ότι αναμένεται συνωστισμός υποψηφίων για τις θεωρητικές εξετάσεις με την επαναλειτουργία του κλάδου και ζήτησε την επέκταση ωραρίου για να εξυπηρετηθούν όλοι.

Στο μεταξύ, σε συνάντηση εργασίας που είχαν χθες ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Γρέντζελος, με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, κατέθεσαν αίτημα για την άμεση επαναλειτουργία των Σχολών Οδήγησης, μεταφέροντας έτσι την απαίτηση των μελών του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Όπως εξήγησε η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ στον κ. Σταμπουλίδη, η επανεκκίνηση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας μπορεί να γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και δεν γίνεται να καθυστερήσει άλλο, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν μπροστά τους τον κίνδυνο της ανεργίας.

«Ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης δεσμεύθηκε να υποστηρίξει το αίτημα τους, αναφέροντας ότι στόχος είναι να επαναλειτουργήσουν οι Σχολές Οδήγησης από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

»Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ έθεσε στον γγ Εμπορίου και το θέμα της λειτουργίας των Σχολών Οδηγών και τις Κυριακές, κάτι που είδε θετικά ο κ. Σταμπουλίδης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Πηγή: patrastimes.gr