Τη χορήγηση βασικού επιδόματος στα 2,7 δισεκατομμύρια πιο φτωχούς του πλανήτη σε 132 αναπτυσσόμενες χώρες προτείνει το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP), προκειμένου να μείνουν σπίτι και να μην εργάζονται κι έτσι να είναι πιο εφικτός ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Οι πρωτόγνωροι καιροί απαιτούν πρωτόγνωρα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα. Η υιοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος για τους πιο φτωχούς του κόσμου εμφανίζεται ως επιλογή» δήλωσε ο επικεφαλής του UNDP Αχίμ Στάινερ. «Οι διασώσεις και τα σχέδια ανάκαμψης δεν μπορούν να επικεντρώνονται μόνο στις μεγάλες αγορές και τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε.

Από την επιδημία covid-19 έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ έχουν πεθάνει 610.000 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία και η οικονομική κρίση που προκαλεί ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση της φτώχειας παγκοσμίως για πρώτη φορά από το 1990 και να ωθήσουν 265 εκατομμύρια ανθρώπους στο χείλος του λιμού.

Πηγή: patrastimes.gr