Για άλλη μια φορά η παράταξη μας «Πρωτεύουσα ξανά!- Γρηγόρης Αλεξόπουλος» βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των εργαζομένων της Κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων, δια του εκπροσώπου της Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Αθανασόπουλου, προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της παραμονής στην εργασία τους, κάτι που πράττει από την πρώτη στιγμή πρωτοστατώντας στον αγώνα τους.

Εν προκειμένω σήμερα ο κ. Αθανασόπουλος παρέστη στο δικαστήριο της Πάτρας όπου οι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου, περιόδου 2020-2021,  κατέθεσαν δια  του νομικού εκπροσώπου τους προσωρινή διαταγή για παραμονή στην εργασία τους πέραν του οκταμήνου, ένα αίτημα που μας βρίσκει συμμάχους τους,  καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο Πατρέων.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε, για άλλη μια φορά, η απουσία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη από τη σημερινή διαδικασία προκειμένου με την παρουσία του να στηρίξει τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι καλύπτουν πάγιες  και διαρκείς ανάγκες.

Αλήθεια πώς άραγε συνάδει η ανατροπή των αντιεργατικών και αντιλαϊκών νόμων την οποία επικαλείται ο κ. Πελετίδης με τη μη φυσική παρουσία του Δημάρχου στις δικαστικές αίθουσες και στις μάχες που δίνονται σε αυτά τα πεδία.

Όπως έχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη στο Δημοτικό  Συμβούλιο, πέραν της ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης για στήριξη των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες  υπάρχει και το νομικό προηγούμενο της δικαίωσης εργαζομένων του ίδιου προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Πατρέων οι οποίοι δικαιώθηκαν μετά από την επιμονή μας και την ορθή νομική αντιμετώπιση του ζητήματος που έγινε κατόπιν πρωτοβουλιών της παράταξής μας στα αρμόδια συλλογικά όργανα.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Πελετίδη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα αυτονόητα στηρίζοντας με πράξεις και όχι με λαϊκισμούς και τακτικισμούς κατόπιν εορτής τους εργαζομένους.

Η πολιτική υπαγορεύει την μετουσίωση των ενεργειών της στην τέχνη του εφικτού. Αυτό ορίζει η πολιτική υπόσταση και οντότητα ενός εκάστου.

Δυστυχώς η Λαϊκή Συσπείρωση φάσκει και αντιφάσκει απεμπολώντας εν τοις πράγμασι τις βασικές της αρχές και το βασικό της αφήγημα που είναι η προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία.

Πηγή: patrastimes.gr