Το Βιετνάμ τέθηκε και πάλι σε συναγερμό για τον κορωνοϊό σήμερα μετά τον εντοπισμό του πρώτου νέου κρούσματος στην κοινότητα έπειτα από περισσότερους από τρεις μήνες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Χάρη στα αυστηρά μέτρα καραντίνας και μια επιθετική και εκτεταμένη εκστρατεία διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, το Βιετνάμ κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19 και να καταγράψει μόλις 415 κρούσματα και κανέναν θάνατο. Επί 100 ημέρες δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα στην κοινότητα.

Όμως χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένας 57χρονος άνδρας από την πόλη Ντανάνγκ, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, βρέθηκε τέσσερις φορές θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που ώθησε τις αρχές να θέσουν σε καραντίνα τους 50 ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.

Επιπλέον 103 άνθρωποι που συνδέονταν με τον ασθενή εξετάστηκαν για τον ιό SARS-CoV-2, όμως βρέθηκαν αρνητικοί, επεσήμανε η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας δεν ανέφερε με ποιο τρόπο ο άνδρας μολύνθηκε από την covid-19, όμως επεσήμανε ότι δεν έχει φύγει από τη Ντανάνγκ εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Αρχικά είχε διαγνωστεί με πνευμονία.

Αργά χθες οι αρχές στο Ανόι επανέφεραν σε ισχύ τη σύσταση για χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση εισόδου αλλοδαπών στη χώρα με εξαίρεση αλλοδαπών εμπειρογνωμόνων και εξειδικευμένου προσωπικού, με την προϋπόθεση ότι μπαίνουν σε καραντίνα.

Το σύνολο των σχεδόν 150 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στο Βιετνάμ τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν εισαγόμενα, με τους ασθενείς να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις έφταναν στη χώρα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση του Βιετνάμ είχε ανακοινώσει ότι θα επαναπατρίσει περίπου 130 πολίτες που έχουν μολυνθεί από την covid-19 στην Ισημερινή Γουινέα.

Εξάλλου τον Μάρτιο είχαν αναφερθεί στη Ντανάνγκ έξι τοπικά κρούσματα του κορωνοϊού, μετά την άφιξη στο λιμάνι της πόλης του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ Theodore Roosevelt.

Πηγή: patrastimes.gr