Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας, μεταξύ των συλλόγων του Συντονιστικού με αφορμή την έντονη ανησυχία που προξενεί η μη ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την εξέλιξη της υπογειοποίησης του τρένου.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων δήλωσαν τον προβληματισμό τους για την πορεία του έργου της υπογειοποίησης από Ρίον έως Κανελλοπούλου καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη τις προθέσεις του, πράγμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκαν, «φημολογείται ότι έχουν παρθεί αποφάσεις για επίγεια χάραξη της γραμμής Ρίον-Κανελλοπούλου και ξήλωμα των γραμμών, οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν εν κρυπτώ» εκφράζοντας την αγωνία τους διότι «το ξήλωμα των γραμμών σημαίνει και κατάργηση του προαστιακού, με ότι αυτό συνεπάγεται την πόλη μας».

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν έντεκα σύλλογοι αποφασίσθηκαν τα εξής

  • Συναντήσεις του κάθε πολιτιστικού συλλόγου με φορείς της γειτονιάς (σχολεία, καταστήματα κ.ά) για ενημέρωση των κατοίκων.
  • Δημοσίευση ανακοινώσεων και ψηφισμάτων σχετικά με το θέμα τις επόμενες μέρες και
  • Οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν από τις περιοχές του:
Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Καστελοκάμπου, Μποζαϊτίκων, Παραλίας Προαστίου, Αγυιάς – Τερψιθέας, Αγίου Διονυσίου, Ζαβλανίου, Ανθούπολης, Αμπελοκήπων και ο Παμμικρασιατικός.

Πηγή: patrastimes.gr