Στους 29 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον ημερήσιο μέσο όρο που καταγραφόταν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου (15).

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 894 κρούσματα του SARS-CoV-2, σε αυτή την περίπτωση αριθμός υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο που καταγραφόταν περί τα μέσα Φεβρουαρίου (350), σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Συνομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ο Έντιν Φόρτο, πρωθυπουργός στο καντόνι του Σαράγεβου, τόνισε ότι στα νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύονται 345 ασθενείς με την COVID-19 και διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες 205 κλίνες αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Ο κ. Φόρτο πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει μαζί με ειδικούς το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Στο καντόνι της Τούζλας, περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα, το Σαράγεβο, αποφασίστηκε όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν πριν από τις 20:00 εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή χθες και θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον ως την 18η Μαρτίου.

Ως αυτό το στάδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει καταγράψει 5.174 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 133.982 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Δεν έχει αρχίσει ακόμη η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού για τον νέο κορονοϊό στη Βοσνία, που αναμένει ακόμη την παράδοση μέρους τουλάχιστον των 1,2 εκατ. δόσεων εμβολίων που έχουν υποσχεθεί να της προμηθεύσουν ο COVAX, ο μηχανισμός του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: patrastimes.gr