Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 22 Ιουλίου, με αφορμή την συμπλήρωση 46 χρόνων Δημοκρατίας στην χώρα μας μετά την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος και την Κυπριακή τραγωδία.

«Δυστυχώς, το εν λόγω ψήφισμα καταψήφισαν με μεγάλη μας έκπληξη και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ!

Ακολουθεί το ψήφισμα που καταθέσαμε για να διαπιστώσετε και τι ακριβώς υποβάλαμε προς ψήφιση, αλλά και το ποιο είναι το επίπεδο των ανθρώπων που, δυστυχώς, διοικούν την πόλη:

«Στις 24 Ιουλίου συμπληρώνονται 46 ολόκληρα χρόνια από την επαναφορά του Δημοκρατικού πολιτεύματος στην χώρα έπειτα από μια 7ετή περίοδο σκότους και ανελευθερίας.

Συμπληρώνονται 46 ολόκληρα χρόνια από την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πατρίδα, ως εγγυητή της εθνικής ενότητας και των δημοκρατικών θεσμών και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες εθνικού κινδύνου και υπό το βάρος μιας μεγάλης εθνικής προδοσίας την οποία διέπραξαν επίορκοι συνωμότες.

Ως παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», αλλά – είμαστε σίγουροι – και ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ευρύτερα, δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε το μυαλό μας στραμμένο στην προσεχή επέτειο μνήμης και τιμής και να παραδειγματιζόμαστε.

Εμπνεόμενοι από τις αρχές της Δημοκρατίας και τις αξίες του Πατριωτισμού, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας, οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ όλα όσα συνέβησαν τέτοιες ημέρες το 1974.

Είναι καθήκον μας σαν Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράζοντας, με πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, όλους τους πατρινούς, να θυμηθούμε εκείνες τις δύσκολες ώρες της μετάβασης στο Δημοκρατικό πολίτευμα, υπό την σκιά πάντα της Τουρκικής «πειρατικής» επίθεσης. Εκείνες τις δύσκολες ώρες όπου η πατρίδα μας είχε έναν άξιο ηγέτη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και κόμματα της αντιπολίτευσης με αίσθημα ευθύνης.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος επανέφερε το κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας στην χώρα μας, που ένωσε σε μεγάλο βαθμό όλους τους Ελληνες στα δύσκολα και που εγγυήθηκε την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών. Ηταν ο ηγέτης, ο οποίος κινήθηκε συνθετικά, που καταλάγιασε τα πάθη και τα μίση και ο οποίος έθεσε σχεδόν αμέσως τον μεγάλο στόχο, το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Αυτό το ψήφισμα που καταθέτουμε είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας και κυρίως όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη για ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Καταθέτουμε αυτό το ψήφισμα προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στέλνοντας μήνυμα μνήμης, τιμής και ενότητας σε όλους τους πατρινούς σε εποχές που ελλοχεύουν νέοι κίνδυνοι».

Πηγή: patrastimes.gr