Ψήφισμα για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περίμετρο σχολείων και δομών εκπαίδευσης, εξέδωσε ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ενημερωθήκαμε από Γονείς Μαθητών και Εκπαιδευτικούς ότι στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, και συγκεκριμένα επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 174, τοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας σε χώρο που γειτνιάζει άμεσα και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα σχολεία: 49 ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και 48 ο Νηπιαγωγείο, από το 16 ο Γυμνάσιο Πατρών , από Ιδιωτική Εκπαιδευτική Δομή , από Κ.Δ.Α.Π , από Κέντρα Ξένων Γλωσσών,
τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα με αυλή όπου παίζουν μικρά παιδιά, Δημόσια υπηρεσία με πλήθος εργαζομένων, παιδική χαρά κλπ.

Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προειδοποιούν για τον κίνδυνο της έκθεσης του ανθρώπου στο ‘‘νέφος’’ της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και ιδιαίτερα στις ομάδες πληθυσμού των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων (καρκινοπαθείς -αυτοάνοσα).

Θεωρούμε ότι αποτελεί άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών αφού σύμφωνα με έρευνες υπάρχει η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά και μάλιστα προτείνουν την αλλαγή των εθνικών ορίων έκθεσης.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, οι οποίες επηρεάζουν την υγεία των μαθητών μας.

Η Δημόσια υγεία είναι πάνω από το οικονομικό όφελος είτε συμπολιτών είτε επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας συντονισμένα.

Απαιτούμε:
• Την άμεση απομάκρυνση της κεραίας επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 174, αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στην περιοχή μας και γειτνιάζουν με σχολεία. Καλούμε όλους τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και κατοίκους για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.”

Πηγή: patrastimes.gr