Μέσα σε μόλις 10 λεπτά πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια της «πτήσης για το πουθενά» της Qantas, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να λέει ότι σημείωσε μία από τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της.

Ο Αυστραλιανός αερομεταφορέας αποφάσισε να λανσάρει μία γραφική διαδρομή σε όλη την χώρα, διάρκειας 7 ωρών, η οποία θα απογειωθεί και θα προσγειωθεί στο Σίδνεϊ, εν μέσω των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τρέλα για μια πτήση
Με αναχώρηση και επιστροφή στις 10 Οκτωβρίου, η πτήση δεν θα κάνει καμία στάση, αλλά θα δώσει στους επιβάτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα από ψηλά στο Ουλούρου, τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και άλλα αξιοθέατα.
Το Ουλούρου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Αυστραλία
Όσο για τα εισιτήρια της πτήσης με αεροσκάφος Boeing 787, πωλήθηκαν 134, με την τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 575 και 2.765 δολαρίων, ανάλογα με την κατηγορία του εισιτηρίου. «Είναι πιθανώς η πτήση της οποίας τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πιο γρήγορα από ποτέ στην ιστορία της εταιρείας» δήλωσε εκπρόσωπος της Qantas. «Προφανώς, τα ταξίδια λείπουν στον κόσμο όπως και η εμπειρία της πτήσης. Εάν υπάρχει ζήτηση, σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες από αυτές τις γραφικές πτήσεις, όσο περιμένουμε όλοι μας να ανοίξουν τα σύνορα».
Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, πάντως, έχει εισάγει και τις «πτήσεις χαράς» που θα γίνουν πάνω από την Ανταρκτική. Τα αεροπλάνα, θα κάνουν έναν γύρο της Ανταρκτικής, διάρκειας 13 ωρών, χωρίς στάσεις. Οι τιμές των εισιτηρίων για την πτήση πάνω από την παγωμένη ήπειρο, ξεπερνούν τα 1.199 δολάρια Αυστραλίας. Όσο για το ταξίδι, ένα μεγάλο μέρος του θα είναι πάνω από τη θάλασσα, με περίπου το 1/3 του χρόνου να τον περνούν οι επιβάτες, πάνω από την Ανταρκτική.

Έξαλλοι οι υπερασπιστές της προστασίας του περιβάλλοντος
Την ίδια ώρα, πάντως, οι υπερασπιστές της προστασίας του περιβάλλοντος, αντιδρούν στην έννοια των «πτήσεων προς το πουθενά». «Είναι μια πραγματική ένδειξη του εθισμού μας να πετάμε. Ποιος να το περίμενε ότι θα φτάναμε σε σημείο να επιβιβαζόμαστε για ένα ταξίδι στο πουθενά;» λέει η Άννα Χιους, διευθύντρια του Flight Free UK.

Η δημοτικότητα αυτών των ταξιδιών οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα σύνορα της Αυστραλίας είναι προς το παρόν κλειστά για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, καθώς η χώρα έχει πάρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού. Τα εξερχόμενα ταξίδια απαγορεύονται επίσης, εκτός εάν στους πολίτες χορηγηθεί ειδική εξαίρεση.

Πηγή: patrastimes.gr