Οι εμβολιασμένοι κάτοικοι του Σίδνεϊ ετοίμασαν τα σνακ τους, φόρεσαν άνετα ρούχα και έδωσαν ραντεβού σήμερα για να κάνουν μαζί πικ νικ, την πρώτη ημέρα της χαλάρωσης του lockdown που έχει διαρκέσει πολύ.

Οικογένειες και φίλοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αυστραλιανά ΜΜΕ συναντήθηκαν στα πάρκα και τις παραλίες της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, η οποία έχει παραλύσει εδώ και ένδεκα εβδομάδες, μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Delta.

Δεν πρόκειται πάντως για την αρχή μιας επιστροφής στην ομαλότητα, καθώς οι κανόνες παραμένουν αυστηροί, αφού οι συγκεντρώσεις στους εξωτερικούς χώρους παραμένουν περιορισμένες στα πέντε πλήρως εμβολιασμένα άτομα για μέγιστη χρονική διάρκεια μιας ώρας. Για ορισμένες ευαίσθητες ζώνες ισχύουν ακόμη αυστηρότεροι κανόνες.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων παραμένει σε ισχύ στην πόλη.

Αν και μικρή, αυτή η χαλάρωση των περιορισμών θα καταστήσει το lockdown «πολύ πιο εύκολο», εκτιμά η Λάιζα Ντόιλ, νοσηλεύτρια στο Σίδνεϊ.

«Το γεγονός ότι θα μπορούμε να βγαίνουμε και να συναντιόμαστε με ηρεμεί», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υποχρέωση να παραμένουν στα σπίτια τους πρόκειται να αρθεί για τους εμβολιασμένους στο Σίδνεϊ και την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων υπερβεί το 70%, πιθανόν τον Οκτώβριο, εφόσον συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός.

Πηγή: patrastimes.gr