Για την συζήτηση σχετικά με την πορεία της χαλάρωσης των μέτρων του lockdown και την μέχρι στιγμής υπαναχώρηση μίλησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Όπως είπε, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι ειδικοί μίλησαν για άνοιγμα της αγοράς και δραστηριοτήτων εφόσον όμως το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Έτσι, όπως σημείωσε, αυτός είναι και ο λόγος που ανακοινώθηκαν και τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης που στοχεύουν στην αποσυμπίεση των πολιτών, αλλά όπως εξελίσσεται η επιδημιολογική εικόνα αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα.

Η κυρία Ράπτη αναφέρθηκε και στα self test που θα μοιράζονται δωρεάν στους πολίτες, τονίζοντας ότι αποτελούν ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας. Αφού υπογράμμισε ότι είμαστε η πρώτη χώρα που θα μοιράζει δωρεάν αυτά τα τεστ αναφέρθηκε στη διαδικασία της διανομής τους μέσα από τα φαρμακεία, διευκρινίζοντας ότι σύντομα θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα από την οποία θα ελέγχεται η διανομή τους μέσω του ΑΜΚΑ και στην οποία θα δηλώνονται τα θετικά.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσει μοριακό τεστ, το οποίο θα είναι επίσης δωρεάν για τον πολίτη.

Η κυρία Μακρή τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας πανεθνικής προσπάθειας για τον έλεγχο της πανδημίας, η οποία μέχρι τώρα είναι επιτυχημένη αφού η χώρα μας σε όλους τους σχετικούς δείκτες βρίσκεται σε πολύ καλή θέση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη.

Πηγή: patrastimes.gr