Πιθανή είναι η παράταση του lockdown μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, τόνισε η Ζωή Ράπτη. Μιλώντας στον “ΣΚΑΪ” η υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη της Παρασκευής. «Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους» σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν έχουμε δει ακόμα την κορυφή της πανδημίας.
«Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 960.000 εμβολιασμούς».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, η κ. Ράπτη τόνισε ότι «τα νοσοκομεία μας έχουν αυτή τη στιγμή ασφυκτική πίεση. Εχουμε μπροστά μας μιας δύσκολη εβδομάδα. Χθες έγιναν περίπου 26.000 τεστ και είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη στην Αχαΐα και σε πολλές άλλες πόλεις, η Αττική έχει 569 κρούσματα, που σημαίνει ότι το ΕΣΥ θα έχει αυξημένη ανάγκη σε κλίνες».
Ράπτη: Αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown

«Θα προσθέσουμε κλίνες παραχωρημένες από το στρατό στο ΝΙΜΤΣ, 120 κλίνες (και ΜΕΘ) για περιστατικά non COVID, θα συνεργαστούμε και με τον ιδιωτικό τομέα εφόσον κι όταν χρειαστεί, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία να πάρουν περιστατικά non COVID και ΜΕΘ nov COVID. Πρέπει το ΕΣΥ να ενισχύεται και θα ενισχύεται καθημερινά. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δίνουν καθημερινά περισσότερες κλίνες για COVID για να ανταποκριθεί το σύστημα», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας αναφορικά με την ενίσχυση του συστήματος.

Τέλος, η κ. Ράπτη εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου η κατάσταση θα είναι αρκετά καλύτερη. «Είμαστε προς το τέλος μια δύσκολης περιόδου. Εκτιμώ ότι αν όλοι συστρατευθούμε, στη γραμμή ότι έχουμε λίγο ακόμα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία (της αγέλης) σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ευάλωτου πληθυσμού αυτό μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown».

Πηγή: patrastimes.gr