Στις ΜΕΘ ένα τεράστιο ποσοστό, που αγγίζει το 98%, είναι ανεμβολίαστο όπως είπε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. «Αυτό μας λέει πως όταν κάνεις το εμβόλιο έχεις προφύλαξη, δεν νοσηλεύεσαι ως επί το πλείστον και αν νοσηλευτείς αυτό θα είναι ελαφρά και υπάρχει πολύ μικρή έως ελάχιστη πιθανότητα να μπεις σε ΜΕΘ» τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα παιδιά πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως ανέφερε στον “ΣΚΑΪ” εάν δοθεί αυτή η δυνατότητα από την επιτροπή εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί στα παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και με βάση την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Η κ. Ράπτη επισήμανε ότι δεν έχει ακόμα τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας και πως ακόμα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Την άλλη βδομάδα αναμένονται επίσης ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας σε ηλικίες 18-24 για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, με βάσεις τις παραδόσεις ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή, θα γίνει άρση και των υπόλοιπων περιορισμών όπως ωράριο εστίασης, μουσική, γάμοι, κλπ.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επισήμανε πως αν γίνει στον ώριμο χρόνο που πρέπει δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις από την κοινωνία. «Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ελάχιστες σε σχέση με τις επιπτώσεις του κορονοϊού, επομένως είναι μια λογική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, τόνισε πως οι έγκυες μπορούν και είναι ασφαλές να εμβολιαστούν.

Πηγή: patrastimes.gr