Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων καταγράφηκε στην Αργεντινή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, στη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 74 θάνατοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε 1.582.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μολύνσεων, και σε ποσοστό πάνω από το 90%, συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τη μητροπολιτική της περιφέρεια, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι περιοχές αυτές μάλιστα τέθηκαν εκ νέου υπό αυστηρό περιορισμό από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Με βάση τα νεότερα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση, συνολικά 676 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δηλαδή αριθμός αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί στην πρωτεύουσα από την 20ή Μαρτίου είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν προοδευτικά τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να αυξάνεται με ταχύ ρυθμό.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες τονίζει ότι οι ατέλειωτες εβδομάδες του περιορισμού «έσωσαν ζωές» καθώς επέτρεψαν στο σύστημα υγείας να εφοδιαστεί και να προετοιμαστεί.

Η πανδημία έχει βαρύ αντίκτυπο στην οικονομία της Αργεντινής, ήδη σε ύφεση από το 2018.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Πηγή: patrastimes.gr