Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικανός της Βόρειας Καρολίνας Μάντισον Κόουθορν κάλεσε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος και να απομακρύνει τον πρόεδρο Μπάιντεν από τα καθήκοντά του μετά τις αιματηρές επιθέσεις στην Καμπούλ.

«Το έθνος μας βρίσκεται σε σημείο κρίσης», έγραψε σε επιστολή προς την Χάρις και το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο όπως αναφέρει το “sky news”.

Ο Κόουθορν είπε ότι οι φιλοδοξίες της Κίνας στη διεθνή σκηνή, η απειλή από τη Ρωσία, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, το χάος στα νότια σύνορα και η κατάσταση στο Αφγανιστάν θα χρειαστούν ισχυρή, αποφασιστική ηγεσία για την καταπολέμησή τους.

«Αυτοί οι καιροί κρίσης απαιτούν νοημοσύνη, ικανότητα, σκληρότητα και σταθερά χέρια στο πηδάλιο του πλοίου του κράτους», έγραψε ο βουλευτής.

«Δεν μου προκαλεί ευχαρίστηση να το αναφέρω αυτό, αλλά έχω πειστεί όλο και περισσότερο για όσα γνωρίζετε ήδη, ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρεπουμπλικανός καλεί την Κάμαλα Χάρις να επικαλεστεί την 25η τροπολογία και να απομακρύνει τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Πηγή: patrastimes.gr