Ανώνυμη πηγή, σύμφωνα με το Reuters -όπως μεταδόθηκε από το Open TV, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου- που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του επιτελείου του τονίζει ότι η κατάσταση του είναι ανησυχητική και ότι δεν βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή το επόμενο 48ωρο κρίνεται κρίσιμο για την πορεία της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου Σον Κόνεϊ ο οποίος δήλωσε νωρίτερα το απόγευμα ότι ο Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο, είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, και «είναι πολύ καλά».

«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά» είπε ο γιατρός του σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όπως αναφέρθηκε χθες, σε συνεννόηση με αυτή την ομάδα, πρότεινα να φέρουμε τον πρόεδρο στο νοσοκομείο ως προληπτικό μέτρο για την παροχή υπερσύγχρονης παρακολούθησης και ενδεχόμενης περίθαλψης που μπορεί να χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή του Open Tv στην Ουάσιγκτον, είπε επίσης πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μπει σε οξυγόνο, και δεν έχει δυσκολία στην αναπνοή ή το περπάτημα λόγω κορονοϊού. Ακόμη ο γιατρός πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, ενώ δίνει κανονικά οδηγίες στους συνεργάτες του. Ο Aμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσινγκτον «η Αμερική είναι συγκλονισμένη με την εισαγωγή του Τραμπ στο νοσοκομείο. Πέρα από τις συμπάθειες, τις αντιπάθειες και τη διχόνοια που υπάρχει στη χώρα ο Τραμπ είναι εκλεγμένος πρόεδρος και υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο καθώς πρώτη φορά μετά τον Ντούαιτ Αϊζενχάουερ η χώρα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι κυβερνάται από το προεδρικό δωμάτιο του στρατιωτικού νοσοκομείου. Ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να παραδώσει τις εξουσίες του έστω και για λίγες μέρες στον Πενς. Ο λόγος ήταν για να μη δοθεί στους πολίτες η εντύπωση ότι η κατάστασή του όντως δεν είναι καλή».

Ανησυχία για κενό εξουσίας
Στο μεταξύ, όπως μεταδόθηκε από το Open TV, υψηλόβαθμο προσωπικό και στο Πεντάγωνο αλλά και στο State Department ανησυχεί ότι η Αμερική δίνει μια εικόνα όπου υπάρχει ένα κενό εξουσίας. Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί ανησυχία σε φίλους και συμμάχους της χώρας αλλά είναι και μία κακή στιγμή που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι εχθροί της.

Πηγή: patrastimes.gr