Η ιστορία είναι από τις πιο απίθανες που έχουν ποτέ διαδραματιστεί στη χώρα: Τον περασμένο Απρίλιο, τα παιδιά ενός 73χρονου στη Ρόδο νόμιζαν ότι κήδεψαν τον πατέρα τους, αλλά μετά από ένα διάστημα αποδείχθηκε ότι εκείνος ζούσε και μάλιστα φιλοξενείτο σε ίδρυμα στην περιοχή Κολυμπίων.

 Από χθες, όπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα του Πταισματοδίκη Ρόδου στο πλαίσιο δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, που εξελίσσονται παράλληλα για αυτή την απίστευτη ιστορία: Μιας που κινήθηκε αυτεπαγγέλτως κατόπιν αναφοράς ληξιάρχου και μιας κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς δύο αδελφών, κατοίκων της Ρόδου, που πείστηκαν ότι είχαν κηδέψει τον 73χρονο πατέρα τους, ο οποίος ωστόσο ήταν ζωντανός και εφιλοξενείτο σε ίδρυμα.

Τι λένε τα παιδιά του 73χρονου

Στην αναφορά που υπέβαλαν τα παιδιά του επισημαίνονται τα εξής:
«Την 23η Απριλίου του 2020 ο πρώτος από εμάς έλαβε μια κλήση από την Ασφάλεια Ρόδου και του ανακοινώθηκε ο θάνατος του πατέρα μας Μ. Φ.. Μάλιστα του ζητήθηκε η μετάβαση στα γραφεία της Ασφάλειας όπου και ακολούθησε κατάθεση. Κατόπιν παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου για να γίνει η αναγνώριση και οι ακόλουθες διαδικασίες της παραλαβής της σορού με σκοπό την ταφή. Πράγματι αμέσως μετά ο πρώτος από εμάς μετέβη στο Νοσοκομείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο μέρος φύλαξης των νεκρών όπου και ζήτησε να δει τον πατέρα μας. Αυτό δεν του επιτράπηκε καθόσον του ανέφεραν ότι ήταν σε προχωρημένη σήψη».

Ρόδος: Έρευνα για την κηδεία 73χρονου που βρέθηκε… ζωντανός σε ίδρυμα - Τι λένε τα παιδιά του

Βρέθηκε ζωντανός… πριν από το μνημόσυνο

Και τα παιδιά του 73χρονου εξιστορούν ως εξής τη συνέχεια: «Δεν του ανέφεραν για καμία εξέταση ταυτοποίησης μέσω γενετικού υλικού dna και ουδέποτε του ζήτησαν κάποιο δείγμα για να βοηθήσει στην εξακρίβωση. Κατόπιν ακολουθήσαμε την διαδικασία της κηδείας και ταφής βιώνοντας το πένθος, τον πόνο και την οδύνη των τέκνων που χάνουν τον γονιό τους.
Ακολούθησε το μνημόσυνο των 9 ημερών και ετοιμαζόμασταν για το μνημόσυνο των 40 ημερών».

Μάλιστα, στην αναφορά τους αναφέρουν ότι ξαφνικά στις 26 Μαΐου 2020 ο ένας γιός δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο κηδειών με το οποίο τον ενημέρωναν ότι ο πατέρας τους ζούσε, και ότι ενημερώθηκαν από το Ληξιαρχείο Ρόδου γιατί έγινε λάθος, αν μπορεί ποτέ να ειπωθεί η λέξη «λάθος» για κάτι τέτοιο!

«Ο πατέρας μας ζει και βρίσκεται στο ίδρυμα Κολυμπίων Ρόδου από τα τέλη Ιανουαρίου 2020 και μάλιστα άρρωστος με άνοια. Πράγμα το οποίο δεν γνωρίζαμε καθόσον ποτέ δεν είχαμε λάβει κάποιο τηλεφώνημα από κάποια κοινωνική υπηρεσία. Δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε τι ακολούθησε σε τι κατάσταση περιήλθαμε τι βιώσαμε και βιώνουμε» αναφέρουν τα παιδιά.

Θάψαμε τον πατέρα μας υποφέραμε από ένα λάθος!

«Εμείς όποια προβλήματα και να υπήρχαν στην μεταξύ μας σχέση, μας είχαν ήδη τραυματίσει από μικρά παιδιά και πάντα προσπαθούσαμε να τον προσεγγίσουμε» σημειώνουν και προσθέτουν: «Θάψαμε τον πατέρα μας υποφέραμε από ένα λάθος» ζητώντας να αποδοθεί τυχόν ποινική ευθύνη στους υπεύθυνους αυτού του λάθους.

Σημειώνεται ότι ο 73χρονος διέμενε σε υπόγειο της οδού Μιχαήλ Πετρίδη και ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός και όλοι πείσθηκαν ότι επρόκειτο για εκείνον, ήταν ένας 56χρονος φίλος του.

Πηγή: dimokratiki.gr

Πηγή: patrastimes.gr