Στο έλεος μιας ομάδας εξαγριωμένων Ρομά βρέθηκαν δυο αντιδήμαρχοι του Δήμου Σπάρτης, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση με γροθιές και με καδρόνια στην εθνική οδό Σπάρτης- Γυθείου κοντά στις Αμύκλες, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να καταλήξει βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο!

Το πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό σε βάρος των μελών της δημοτικής αρχής συνέβη όταν μία ομάδα επτά Ρομά ακινητοποίησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καπονικολός και άρχισαν να του κάνουν παράπονα σε ιδιαίτερο έντονο ύφος για διάφορα προβλήματα που είχαν προκύψει στην λαϊκή αγορά της Σπάρτης. Εκείνος τους εξήγησε ότι αρμόδιος είναι ο αντιδήμαρχος Θανάσης Καρλαύτης, τον οποίο αναγκάστηκε να ειδοποιήσει να πάει στο σημείο ώστε να λυθεί η παρεξήγηση.

Μόλις έφτασε ο αντιδήμαρχος, πριν προλάβει καλά- καλά να συνομιλήσει μαζί τους οι εξοργισμένοι Ρομά άρχισαν να τον χτυπούν άγρια με γροθιές και χρησιμοποιώντας ακόμη και καδρόνια! Ο Δημήτρης Καπονικολός που προσπάθησε να τους εμποδίσει, δέχθηκε επίσης επίθεση και σώθηκαν με την παρέμβαση διερχόμενων οδηγών που είδαν τι συνέβαινε και έσπευσαν να βοηθήσουν τους δύο αντιδημάρχους!

Ωστόσο, και οι δύο τραυματίστηκαν από την επίθεση, έχοντας υποστεί εκδορές και πληγές στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματός τους και μάλιστα ο Θανάσης Καρλαύτης κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο όταν πια οι Ρομά είχαν εξαφανιστεί και διενεργούν έρευνα για να τους ταυτοποιήσουν.

Πηγή: patrastimes.gr