Οι αστυνομικές έφοδοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο έρευνας του υπουργείου Εσωτερικών για παραβίαση των «υγειονομικών κανόνων» – Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν κυρώσεις κατά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Η ρωσική αστυνομία πληθαίνει τις έρευνες κατά του Αλεξέι Ναβάλνι και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, κατήγγειλε η ομάδα του σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις νέες συγκεντρώσεις που οργανώνονται κατά της ρωσικής εξουσίας, «Δεν αφήνουν τον δικηγόρο μου να έρθει, έσπασαν την πόρτα μου», φώναξε από το παράθυρο στους δημοσιογράφους η σύζυγος του Ναβάλνι Γιούλια, την ώρα που το διαμέρισμά της στην Μόσχα δεχόταν έφοδο από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ερευνα διεξάγεται επίσης στα γραφεία της οργάνωσης, ανακοίνωσε στο Twitter η Λιουμπόφ Σόμπολ, συνεργάτις του Αλεξέι Ναβάλνι. Σύμφωνα με τον Ιβάν Ζντάνοφ, διευθυντή της οργάνωσης του Ναβάλνι, του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς, αστυνομική έρευνα διεξάγεται και στο διαμέρισμα του αδελφού του Ναβάλνι.

Οι αστυνομικές έφοδοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο έρευνας του υπουργείου Εσωτερικών για παραβίαση των «υγειονομικών κανόνων» που βρίσκονται σε ισχύ εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού μετά τις διαδηλώσεις του Σαββάτου.

«Διαπιστώθηκε ότι οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες στις μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις δημιούργησαν απειλή για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού
», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πριν από τις έρευνες, τονίζοντας ότι «μολυσμένα άτομα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην Μόσχα».

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβάλουν κυρώσεις κατά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για «υποκίνηση» ανηλίκων για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Τα Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki, καθώς και το YouTube θα καταδικασθούν σε καταβολή προστίμου για μη τήρηση των απαιτήσεων για την αποφυγή της δημοσίευσης εκκλήσεων προς ανηλίκους για να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις στις 23 Ιανουαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής Roskomnadzor. και της διαφθοράς, ανακοίνωσαν νέες συγκεντρώσεις για την Κυριακή.

Οι έρευνες που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις του Σαββάτου πολλαπλασιάζονται. Ετσι, η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανακοίνωσε σήμερα περί τις 20 έρευνες για τις διαδηλώσεις, κυρίως για υποκίνηση ταραχών, χουλιγκανισμό, βία κατά των αστυνομικών ή υποκίνηση ανηλίκων για συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες.

Πηγή: patrastimes.gr