Τέσσερα εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν αποδειχθεί ασφαλή και οι δοκιμές σε δύο ακόμη εμβόλια βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στην κρατική Δούμα, παρουσιάζοντας το έργο της κυβέρνησης.

«Τέσσερα εμβόλια αποδείχθηκαν σήμερα ασφαλή, σύμφωνα με την Rospotrebnadzor [Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευημερία] και οι κλινικές δοκιμές σε δύο άλλα βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο», δήλωσε ο Μισούστιν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι 17 επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα στη χώρα αναπτύσσουν σήμερα το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών και του Υπουργείου Υγείας. »Υπάρχουν περισσότεροι από 26 τύποι εμβολίων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Μισούστιν, το υγειονομικό σύστημα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας απέδειξε ότι ήταν έτοιμο για τις προκλήσεις.

Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 783.328 κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία, με 562.384 ασθενείς να έχουν αναρρώσει από τον ιό. Ακόμη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν καταγραφεί 12.580 θάνατοι.

Πηγή: patrastimes.gr