Έναρξη εργασιών  για τον χώρο της Εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαϊου και η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαϊας, τον Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α.  και τον ΕΟΔΥ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διενέργεια δειγματολητικών ελέγχων στους εργαζόμενους των cafe, εστιατορίων κ.α.

“Το Μ.Σάββατο 1 Μαϊου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο Αχαϊας, σε διαφορετική αίθουσα από αυτήν που διενεργούνται καθημερινά οι έλεγχοι των συμπολιτών μας και  θα διενεργεί δειγματολητικούς ελέγχους στους απασχολούμενους της Εστίασης.

Πρόκειται  για μία  ακόμη προληπτική δράση που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια της συνεργασίας “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”  μεταξύ των δύο φορέων,  6ης ΥΠΕ και Επιμελητηρίου Αχαϊας.  Στόχος είναι η ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων μεταξύ συγκεκριμένων  κατηγοριών πολιτών όπως είναι οι απασχολούμενοι στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Σκοπός είναι η αποφυγή της διασποράς της νόσου του νέου κορωνοιού μεταξύ των επαγγελματικών κλάδων που χαρακτηρίζονται από έντονη κοινωνική συναλλαγή, προκειμένου να επανέλθει η πόλη μας στους παλαιότερους γνώριμους ρυθμούς της.

Πηγή: patrastimes.gr