Η Ryanair είναι αρκετά βέβαιη ότι οι Βρετανοί θα κάνουν διακοπές στην Ευρώπη τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας για την τουριστική βιομηχανία εν μέσω κατήφειας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 σε βασικούς προορισμούς, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης στην Ευρώπη αεροπορικής εταιρίας, δήλωσε ότι η αυξανόμενη αισιοδοξία του βασίζεται στους ταχείς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας στη Βρετανία, στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη χορηγηθεί μία δόση σε πάνω από τους μισούς ενήλικες στη χώρα.

Ύστερα από άλμα στις κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ο Ο’Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair σχεδιάζει να λειτουργήσει με το 80% του κανονικού θερινού της προγράμματος τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πεισθεί ο κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο να μείνουν σπίτι τους ή να κάνουν διακοπές στη χώρα όταν όλοι έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Η Βρετανία επί του παρόντος έχει απαγορεύσει όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό, εκτός κι αν γίνονται για επαγγελματικούς λόγους, για λόγους εκπαίδευσης ή υγείας. Ωστόσο η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει το μέτρο αυτό τον Απρίλιο και πιθανόν να τα επιτρέψει από τις 17 Μαΐου.

«Είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι θα υπάρξουν απεριόριστα ταξίδια για διακοπές για βρετανικές οικογένειες που πηγαίνουν σε ευρωπαϊκά παραθαλάσσια θέρετρα», δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα στο δίκτυο Sky News. «Θα πρέπει να είμαστε αρκετά βέβαιοι και αισιόδοξοι», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια εύλογη προοπτική, υψηλότερη του 50%, ότι βρετανικές οικογένειες θα κάνουν διακοπές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θεωρητικά, στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία όπως συνήθως».

Πηγή: patrastimes.gr