Άμεση είναι η απάντηση των ιερέων Ρεθύμνης στον σάλο που προκλήθηκε από δηλώσεις κληρικού στον αγιασμό, ο οποίος καταφέρεται με άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον γονέων και δασκάλων, κατά τη χρήσης μάσκας.

Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο από το 5ο νηπιαγωγείο ο ιερέας σε έντονο ύφος φωνάζει και δεν δείχνει να πτοείται όσο οι γονείς του ζητούν να σταματήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται παρέμβαση Εισαγγελέα ενώ ο συγκεκριμένος ιερέας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με δηλώσεις του εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και εναντίον του Αρχιεπισκόπου.

Με άλλες δηλώσεις του έχει ταχθεί κατά της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών και είναι απορίας άξιο αφού γιατί ο Μητροπολίτης τον έστειλε σε αγιασμό σχολείου , καθώς είναι γνωστές οι τοποθετήσεις του.

Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του εφημέριους της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Όλοι ο οι εφημέριοι της Μητρόπολεως μας με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα , ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ , αλλά και σε ομιλίες του στους ιερούς Ναούς , θέσεις οι οποίες έχουν αποφασισθεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης».

Πηγή: patrastimes.gr