Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης ζητά από την Κυβέρνηση να σταματήσει την υποβάθμιση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της Φθιώτιδας με τις διακοπές επιμέρους δρομολογίων.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας στηλιτεύει το γεγονός της μη επαναλειτουργίας του δρομολογίου Λιανοκλάδι – Στυλίδα καθώς και την επαναφορά εκείνων που διασχίζουν το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τα οποία και εξυπηρετούν μεγάλο πλήθος πολιτών τόσο στους εν λόγω Δήμους, όσο και στις όμορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Μάλιστα στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει ότιπαρά τις διαβεβαιώσεις που δηλώνουν ότι έλαβαν το προηγούμενο διάστημα Αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι της Φθιώτιδας εκ μέρους της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και παρά τις επίμονες έγγραφες εκκλήσεις τους εν σχέσει με την ανάγκη της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των αναγκών μεταφοράς των πολιτών και της επένδυσης στην πλήρη λειτουργία του δικτύου, ως μέσο ενίσχυσης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, η υφιστάμενη κατάσταση παραμένει.

Τέλος, τονίζει ότι σε αντίθεση με αυτά που υλοποιήθηκαν το 2018 από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όταν και επαναφέρθηκε σε λειτουργία ικανός αριθμός δρομολογίων που εξυπηρετούσε τις ανάγκες πολιτών της Φθιώτιδας αλλά και των όμορων περιοχών της Φωκίδας, οι εξελίξεις σε ότι αφορά την εικόνα των σιδηροδρομικών δικτύων της περιοχής αποδεικνύουν την τροχιά παρακμής στην οποία έχει εισέλθει από το τέλος του 2019 η χώρα και η Φθιώτιδα.

Πηγή: patrastimes.gr