Ανοδικές τάσεις παρά το προηγούμενο διάστημα της αποκλιμάκωσης παρατηρεί η επιστημονική ομάδα του καθηγητή περιβαλλοντικής μηχανικής Δημοσθένη Σαρρηγιάννη.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής «Στην Αχαΐα, παρουσιάζεται αύξηση.

Με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ενώ η πορεία της πανδημίας βρισκόταν σε σταθερή αποκλιμάκωση (και πλέον η περιοχή είχε αποχαρακτηριστεί από κόκκινη), διαμορφώθηκε ένα ανοδικό κύμα (που πλέον αποκλιμακώνεται), το οποίο την έχει επαναφέρει στο όριο της κόκκινης περιοχής.

screen-09.32.26[27.05.2021]

Όσον αφορά άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εμφανίζεται στη Μεσσηνία με 14 κρούσματα (Σχήμα 17) και μειωμένος στην Ηλεία με 9 κρούσματα (Σχήμα 18).

Αυτή τη στιγμή η Ηλεία είναι από τις περιοχές που έχουν διανύσει μία πολύ έντονη ανοδική πορεία, η οποία έχει καμφθεί όπως είχαμε προβλέψει, και πλέον βρίσκεται στο όριο του να αποχαρακτηριστεί από κόκκινη. Στην Κορινθία παρατηρείται αύξηση με 13 κρούσματα (Σχήμα 19), και συνεχίζουν οι διακυμάνσεις, γι’ αυτό και η περιοχή θα παραμείνει κόκκινη, ίσως και μέχρι το τέλος Μαΐου.

Υπάρχει ανάγκη αύξησης του αριθμού των τεστ ανίχνευσης στην Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στην Αχαΐα, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Κορινθία, η Αρκαδία και η Ηλεία) με σκοπό την διακοπή των αλυσίδων μετάδοσης και τη συνέχιση της συνολικά πτωτικής πορείας που έχει διαμορφωθεί.

222

44

Στην Αιτωλοακαρνανία (Σχήμα 20) με 49 κρούσματα παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων (42 κρούσματα) (Σχήμα 20), και ενώ έχει ήδη περάσει τρεις κορυφώσεις της επιδημικής καμπύλης, η περιοχή διανύει μια τέταρτη, η οποία διατηρεί την Αιτωλοακαρνανία πολύ πάνω από το όριο της κόκκινης περιοχής.

Με βάση τα τωρινά αποτελέσματα, η Αιτωλοακαρνανία ήταν η περιφέρεια με την πιο έντονα ανοδική τάση, παρόλα αυτά, έχει εισέλθει σε τροχιά αποκλιμάκωσης, όπως είχαμε προβλέψει από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και ακολουθεί πλήρως την πορεία του μοντέλου”.

000

Πηγή: patrastimes.gr