Τον σημαίνοντα ρόλο των ασφαλών και των αποτελεσματικών φαρμάκων για τους πολίτες τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την παρουσίαση της Φαρμακευτικής Στρατηγικής Για την Ευρώπη.

«Αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα, εμβόλια και θεραπείες έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις κύριες αιτίες ασθενειών και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας: «Αυτά τα προϊόντα θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας των Ευρωπαίων πολιτών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η σημερινή στρατηγική υποστηρίζει τη φαρμακευτική βιομηχανία της ΕΕ για να παραμείνει ανταγωνιστική και καινοτόμα, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών και εκείνων των συστημάτων υγείας μας».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι πρόκειται για «μια στρατηγική με επίκεντρο τον ασθενή» και «η Ένωση Υγείας της ΕΕ δεν είναι σύνθημα», και επισημαίνοντας πως «οι πολίτες θέλουν η Ευρώπη να μην είναι εξάρτημα στις πολιτικές της υγείας» σημείωσε ότι «η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη συνεργασία, περισσότερο συντονισμό και σίγουρα περισσότερη ΕΕ συνολικά στην υγεία».

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, σημείωσε από την πλευρά της: «Σήμερα ξεκινάμε τις εργασίες για να διασφαλίσουμε ότι τα ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα είναι προσβάσιμα και προσιτά ανά πάσα στιγμή, σε όλους τους ασθενείς σε ολόκληρη την ΕΕ. Με τη Φαρμακευτική Στρατηγική μας για την Ευρώπη, αναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα φαρμακολογικό περιβάλλον με γνώμονα το μέλλον και με επίκεντρο τον ασθενή, στο οποίο η βιομηχανία της ΕΕ μπορεί να καινοτομεί, να ανθίζει και να συνεχίζει να είναι παγκόσμιος ηγέτης. Είναι το μακροπρόθεσμο όραμά μας για ανοιχτή στρατηγική αυτονομία και η ανταπόκρισή μας στις προκλήσεις του σήμερα και στα τρωτά σημεία που εκτίθενται από το COVID-19. Σήμερα θέσαμε σε εφαρμογή έναν άλλο πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας».

Πηγή: patrastimes.gr