Το πρώτο τμήμα σχολείου που κλείνει στην Πάτρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για το τμήμα της Α’ Τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Πατρών, που θα παραμείνει σε αναστολή λειτουργίας έως τις 10/10.

Υπενθυμίζεται ότι σε αναστολή παραμένουν τρία τμήματα του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, και συγκεκριμένα το τμήμα Ένταξης (ΣΤ Τάξη), το τμήμα ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη) και το τμήμα Αγγλικών του ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη). Τα τμήματα τέθηκαν σε αναστολή στις 27/09 και θα παραμείνουν μέχρι και τις 06/10.

Σε αναστολή τέθηκαν τμήμα του δημοτικού σχολείου στο χωριό Μούλκι Κορινθίας, αλλά και δύο τμήματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών, ωστόσο οι μαθητές αυτοί επιστρέφουν στις τάξεις τους.
Σημειώνεται ότι, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν χρειαστεί, και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι 50%+1 μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει, το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/sholeia-proto-tmima-poy-kleinei-stin-patra-logo-kroysmaton-koronoioy”>Σχολεία: Το πρώτο τμήμα που έκλεισε στην Πάτρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού </a></p>

Πηγή: patrastimes.gr