Επιπλέον, οι καμπίνες στα ταξί θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) βάσει νέων κανονισμών για τη βελτίωση του συστήματος αδειών, ενώ στα νέα μέτρα έχει συμπεριληφθεί σύσταση για τις αρχές αδειοδότησης ότι οι CCTV θα είναι «επωφελείς ή αναλογικές» στις περιοχές τους.

Τα νέα κυβερνητικά πρότυπα προτάθηκαν μετά από μία σειρά περιπτώσεων κακοποίησης σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. «Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των οδηγών παρέχει μία σημαντική και ασφαλή υπηρεσία για τις κοινότητες, αλλά υπό το φως των τρομερών περιστατικών σε μέρη όπως το Rochdale, η Οξφόρδη, το Newcastle και το Rotherham, πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των επιβατών από εκείνους που κάνουν κατάχρηση της εμπιστοσύνης τους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. «Γι’ αυτό ζητάμε από τις Αρχές αδειοδότησης να επιβάλουν αυτά τα αυστηρά νέα πρότυπα, διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί είναι κατάλληλοι για τη μεταφορά επιβατών σε ασφαλές περιβάλλον και να σταματήσουν από τη δουλειά εκείνους που δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας», πρόσθεσε.

 Οι τοπικές Αρχές αναμένεται να εφαρμόσουν αυτά τα αυστηρά πρότυπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της συνοχής στο σύστημα αδειών και στη μείωση του κινδύνου βλάβης για παιδιά και ευάλωτους επιβάτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr