Την οικονομική απόγνωση στην οποία βρίσκονται γνωστοποιούν στα Υπουργεία  Εσωτερικών, Παιδείας & θρησκευμάτων, Οικονομίας και ανάπτυξης, τα μέλη του Σωματείου των Σχολικών Κυλικείων Πάτρας, που ζητούν την λήψη μέριμνας και για αυτούς το συντομότερο δυνατό, με την σχετική τους επιστολή, η οποία έχει ως εξής:

“Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Όλοι γνωρίζουν και όσοι δεν γνωρίζουν θα πρέπει να μάθουν πως τα Σχολικά  Κυλικεία κλείνουν σε λίγες μέρες ( 4 Μαρτίου ) ένα χρόνο χωρίς λειτουργία. Μαζί με την πανδημία και τις καταλήψεις Οκτωβρίου που έφεραν πολλούς συναδέλφους με 14 μέρες λειτουργίας όλη τη σχολική χρονιά και βέβαια της δις καταστροφή προμηθειών.

Δεν χρειάζονται περισσότερα παραδείγματα για να συνειδητοποιήσει κανείς την τραγική θέση που βρίσκεται ο κλάδος μας και οι οικογένειές μας.

Με πολλούς συναδέλφους να είναι έξω από την επιστρεπτέα προκαταβολή χωρίς την οικονομική ενίσχυση των 534€ ( δυστυχώς κρινόμαστε σαν πολυεθνικές όταν το μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων λειτουργούν ως αυτοαπασχολούμενοι), βρισκόμαστε πλέον στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Ζητάμε την άμεση αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας:

  1. Παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4735/2020 για 2 χρόνια ( μηδέν κόστος στον προϋπολογισμό ).
  2. Μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών στα 160€ με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 και με διάρκεια 2 χρόνων.
  3. Αναδρομική ισχύ του επιδόματος διαβίωσης των 534€/Μήνα που δεν λειτούργησαν οι επιχειρήσεις μας.
  4. Διαμονή του δεκατιανού μέσω των σχολικών κυλικείων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

     Θέλουμε την άμεση αποδοχή και υλοποίηση των αιτημάτων μας έτσι ώστε να νοιώσουμε ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον καθώς επίσης και σιγουριά για την ύπαρξη των σχολικών κυλικείων.”

Πηγή: patrastimes.gr