Η κεντρώα κυβέρνηση της Ρουμανίας επέκτεινε τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για να ανακόψει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις κατά τις επερχόμενες θρησκευτικές εορτές, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Η Ρουμανία ανακοίνωσε6.651 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός φέτος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 919.794 από τότε που ενέσκηψε η πανδημία πριν από ένα και πλέον χρόνο. Η κυβέρνηση, που έχει παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην επιβολή αυστηρού lockdown.

Αξιωματούχοι είπαν ότι θα περιορίσουν τις μετακινήσεις για τους πολίτες από τις 8 μ.μ. και θα κλείνουν τα καταστήματα από τις 6 μ.μ. από την Παρασκευή έως την Κυριακή σε πόλεις με πάνω από 4 κρούσματα ανά 1.000 κατοίκους. Οι μετακινήσεις θα απαγορεύονται από τις 8 μ.μ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε πόλεις με 7,5 κρούσματα ανά 1.000 κατοίκους. Ωστόσο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα χαλαρώσει για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες που θα γίνουν για το καθολικό και το ορθόδοξο Πάσχα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πηγή: patrastimes.gr