Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, ο Κριστάπς Πόρζινγκις, δεν αγωνίστηκε στο φιλικό εναντίον των Ιντιάνα Πέισερς την Κυριακή, καθώς υποχρεώθηκε σε 24ωρη καραντίνα αφού το Σάββατο έχασε το καθιερωμένο τεστ για τον COVID-19.

Ο προπονητής των Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ είπε ότι ο Πορζίνγκις ξέχασε να κάνει το τεστ και αργότερα ζήτησε συγνώμη. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ο Πορζίνγκις θα πρέπει να βρεθεί αρνητικός στον COVID-19 πριν μπορέσει να επανέλθει στην ομάδα.

«Απλά ξέχασε ότι έπρεπε να κάνει το τεστ», δήλωσε ο Καρλάιλ σε δημοσιογράφους και συνέχισε: «Όταν συμβεί αυτό, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ομάδα την επόμενη μέρα. Θα κάνει το τεστ σήμερα (Κυριακή) και πιστεύω ότι θα μπορέσει να επανέλθει ακόμα και σήμερα.

Ήταν πολύ μεταμελημένος και πραγματικά ένιωθε άσχημα που απογοήτευσε την ομάδα. Κάτι σαν αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι μπορούμε να πάρουμε ως προειδοποιητική ιστορία. Απλώς πρέπει να θυμόμαστε ότι οι λεπτομέρειες της κατάστασης που βρισκόμαστε είναι πολύ, πολύ σημαντικές».

Ο Πορζίνγκις δεν είναι ο πρώτος παίκτης του NBA που έχασε ένα τεστ. Ο φόργουορντ των Ντένβερ Νούγκτς, ο Πολ Μίλσαπ, επίσης, ξεχάστηκε και ως εκ τούτου έχασε το φιλικό του Σαββάτου εναντίον της Νέας Ορλεάνης, καθώς βρισκόταν σε 24ωρη καραντίνα.

Πηγή: patrastimes.gr