«Νοσηλεύουμε εδώ και τρεις μέρες μια έγκυο 30 εβδομάδων από τη Ζάκυνθο, η οποία δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, είναι έτοιμη για καισαρική και πιθανότητα να διασωληνωθεί. Κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια χθες με μία μάσκα και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Έφτασε χθες σε οριακό σημείο και κάναμε μια τελευταία προσπάθεια», είπε ο διευθυντής ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Διονύσιος Παπαλεξάτος μιλώντας στο open.

«Πρέπει να κάνει άμεσα καισαρική, το παιδί πρέπει να μπει σε θερμοκοιτίδα άμεσα επειδή είναι πρόωρο» είπε. Ο κ. Παπαλεξάτος  τόνισε ότι η κατάσταση στην κλινική COVID είναι οριακή και πρόκειται να ανοίξει και άλλη κλινική.

«Έχουμε 22 κρεβάτια και 21 αρρώστους» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του 19χρονου που υπέστη πνευμονική εμβολή. «Αλλά έχουμε δυστυχώς προβλήματα. Την Παρασκευή που εφημέρευα, είχαμε νέο περιστατικό με ένα νέο παιδί 19 ετών», σχολίασε ο κ. Παπαλεξάτος τονίζοντας πως «η κατάστασή του είναι καλή αλλά σοβαρή για ένα τέτοιο παιδί».

Πηγή: patrastimes.gr