Η ανεργία στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας, ενώ η διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας μειώθηκε σε χαμηλό έξι και πλέον ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Τα στοιχεία έρχονται λίγο αφότου ο νέος πρωθυπουργός Yoshihide Suga δεσμεύθηκε να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας, να διατηρήσει τις εταιρείες λειτουργικές και να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την επίδραση των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό του κορονοϊού.

«Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αναζητούν θέσεις εργασίας αλλά η αγορά εργασίας δεν είναι ισχυρή αρκετά ώστε να τους απορροφήσει. Ο ρυθμός ανάκαμψης της αγοράς εργασίας είναι πιθανό να επιβραδυνθεί και το ποσοστό της ανεργίας θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω», πρόσθεσε.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 3% τον Αύγουστο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 2,06 εκατ. άνθρωποι έχασαν τις θέσεις τους τον Αύγουστο, 490.000 περισσότεροι από ό,τι στον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, και σηματοδοτώντας τον έβδομο συνεχόμενο μήνα ανόδου.

Πηγή: patrastimes.gr