Αποχαιρετισμός στα δύο παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, που έχασαν αναπάντεχα και άδικα τη ζωή τους μετά τον σεισμό στη Σάμο. Το μεσημέρι του Σαββάτου στο νησί έγιναν οι κηδείες της 15χρονης Κλαίρης και του 17χρονου φίλου της Άρη. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, γονείς και καθηγητές αποχαιρέτησαν τα δύο παιδιά που βρέθηκαν την «κακιά στιγμή» στο σημείο που τα καταπλάκωσε ο τοίχος.
Η κηδεία της Κλαίρης έγινε στον ιερό ναό Αγίου Χαράλαμπου στις 12 το μεσημέρι ενώ η εξόδιος ακολουθία για τον 17χρονο Άρη έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου τρεις ώρες αργότερα.

Στις κηδείες παραβρέθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη όπως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα στα ερείπια, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

κηδείες παιδιά σάμος
copyright: Eurokinissi
Ο Άρης και η Κλαίρη, ηλικίας 17 και 15 ετών, είχαν καθίσει σε ένα σκαλοπάτι, αφού είχαν τελειώσει το σχολείο τους και συζητούσαν, όταν λόγω του ισχυρού σεισμού, έπεσε ένας τοίχος και τους καταπλάκωσε.

Πηγή: patrastimes.gr