Ένας ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι του, το όποιο έπαθε ζημιές από το σεισμό, στο χωριό Μεσοχώρι Ελασσόνας, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού. Τις Αρχές ενημέρωσε η σύζυγός του, η οποία πρόλαβε να βγει από το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο σύζυγός της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Εκκλησία καθώς και άλλα σπίτια του Μεσοχωρίου αλλά και των υπόλοιπων γειτονικών χωριών έχουν πάθει πολύ σοβαρές ζημιές. Αυτήν την στιγμή σπεύδει στην περιοχή ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, ο οποίος έκανε λόγο στο ethnos.gr για απόλυτο πανικό κατά τη διάρκεια του σεισμού.

«Επικράτησε πολύ μεγάλος πανικός. Η ένταση του σεισμού ήταν πολύ μεγάλη. Όλος ο κόσμος βγήκε τρέχοντας από τα σπίτια του. Η ανησυχία που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη. Στην πόλη της Ελασσόνας δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές, όμως, τώρα βρίσκομαι καθ’ οδόν προς τα χωριά της Ποταμιάς, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα. Εκεί ήταν και το επίκεντρο του σεισμού», λέει στο ethnos.gr ο κ. Γάτσας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε βορειοδυτικά της Λάρισας, 16 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 12:19, σημειώθηκε νέος σεισμός με ένταση 4,6 Ρίχτερ λίγα χιλιόμετρα βορειότερα.

Πηγή: patrastimes.gr