Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας συνδικαλίστριας που συμμετείχε στις δυο απεργιακές μάχες στις 10 και 16 Ιούνη.

“Η απόλυση, έγινε από εργοδότρια που διατηρεί δύο παιδικούς σταθμούς, στην περιοχή της νότιας Πάτρας.

Το αντεργατικό μένος της συγκεκριμένης εργοδότριας δεν είναι πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια. Έχει καταγγελθεί από πολλούς συναδέλφους όλο το προηγούμενο διάστημα ότι η συμπεριφορά της εργοδοσίας είναι απαράδεκτη και προσβλητική σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται ή εργάζονταν στο συγκεκριμένο παιδικό σταθμό.

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για τρομοκράτηση του προσωπικού όταν φέρνουν αντιρρήσεις σε απλήρωτες υπερωρίες. Φτάνει στο σημείο να αναγκάζει τους εργαζόμενούς της να επιστρέφουν τα δώρα, την ίδια στιγμή που εισπράττει υπέρογκα ποσά από προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και από τους ίδιους του γονείς. Βεβαίως το αποκορύφωμα είναι ότι απαιτεί από τις γυναίκες συναδέλφους να μην μείνουν έγκυες. Φαίνεται ότι τα κέρδη της δεν συμβαδίζουν με το λειτούργημά της ως παιδαγωγού.
Βεβαίως αποτελεί πρόκληση όταν η συγκεκριμένη εργοδότρια αλλάζει σαν τα πουκάμισα το παιδαγωγικό προσωπικό για να μην μπορούν να κατοχυρώνουν δικαιώματα, πράγμα ανήκουστο μιας και αποτελεί αντιπαιδαγωγική τακτική.

Η απόλυση της συναδέλφισσας που δούλευε στην γραμματεία του σταθμού χωρίς ποτέ να εκφραστούν παράπονα από την διεύθυνση προς το πρόσωπό της, είναι εκδικητική και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Στις απεργίες στις 10 και στις 16 Ιούνη δώσαμε  βροντερή, δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δε δεχόμαστε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι.

Τις φωνές που αντιδράσανε στο αντεργατικό τερατούργημα δεν θα τις φυμώσουν! Δεν τους φοβόμαστε. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας, και την άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό ώστε να ελεγχθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Πηγή: patrastimes.gr