Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για την επαναφορά της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και την απουσία του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόρδα, ο κ. Λαζανάς αφού ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται περισσότερες συσκέψεις από όσες γίνονταν πάντα, ανέφερε ότι «ο κ. Τσίοδρας είναι ενεργός συμμετέχει στις συσκέψεις τις δικές μας και σε πιο υψηλά επίπεδα και στο Μαξίμου. Τώρα γιατί δεν βγαίνει στην τηλεόραση, φαντάζομαι ότι είναι οργανωτικά θέματα αυτά και φαντάζομαι ότι ο κ. Χαρδαλιάς αρκεί για την ενημέρωση του κόσμου».

Σε ότι αφορά στα μέτρα πρόληψης για τον κορoνοϊό, ο Μάριος Λαζανάς παρέθεσε την προσωπική του άποψη η οποία όπως είπε είναι «ότι επειδή μπαίνουμε σε δύσκολη εποχή, επειδή δεν έχουμε τα φάρμακα το πιο σημαντικό μέτρο είναι η πρόληψη που αφορά τις αποστάσεις, τη μάσκα και το πλύσιμο των χεριών».

Εξήγησε επίσης ότι «θεωρούμε ότι η μάσκα είναι βασικό μέτρο και πρέπει να καθιερωθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους που δεν είχε καθιερωθεί από την 1η Μαϊού. Αλλού υπήρχε σύσταση για χρήση της μάσκας αλλού ήταν επιβάλλεται. Στα σούπερ μάρκετ υπήρχε σύσταση για χρήση μάσκας και τώρα απλά λέμε ότι θα πρέπει να επιβληθεί η χρήση της, δηλαδή, εμείς πιστεύουμε ότι για τη χρήση της μάσκας πρέπει να γίνουν έλεγχοι από εδώ και πέρα.

Τέλος και με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε περιοχές ανά την Ελλάδα, ο Μάριος Λαζανάς ανέφερε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάμε σε κάποιους περιορισμούς. «Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός, βλέπετε τι γίνεται στα μπαρ και στα beach bars και στις παραλίες; Ενδεχομεώνς να χρειαστεί να μπει κάποιος περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορoνοϊός είναι εδώ», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: patrastimes.gr