Δημοσίευμα του Ιταλικού μετεωρολογικού Website Ilmeteo.it,  αναφέρει πως βάσει πρόσφατων στοιχείων που τους έστειλε το επίσημο Ευρωπαϊκό Κέντρο Προγνώσεων, «όλα δείχνουν πώς ο Σεπτέμβριος μπορεί να έχει αποφασιστικά φθινοπωρινά χαρακτηριστικά και να προκαλέσει κάτι ΜΕΓΑΛΟ με δυσάρεστες εκπλήξεις για κάποιους».

Σύμφωνα, με τους Ιταλούς μετεωρολόγους του site, ο μήνας στην ευρύτερη περιοχή θα ξεκινήσει με αντικυκλωνικές ηλιόλουστες συνθήκες και με θερμοκρασίες σε ελαφρώς πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Έπειτα, συστήματα από τον Ατλαντικό θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατμοσφαιρικές διαταραχές στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής μεσογείου και κυρίως μεταξύ της Τυρρηνικής θάλασσας και της Νότιας Ιταλίας με αποτέλεσμα το αναμενόμενο ύψος βροχοπτώσεων να κυμανθεί πάνω από το μέσο όρο της εποχής.

Παρόλο τον άστατο καιρό, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε ελαφρώς πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Χαρακτηριστικός είναι και ο παραπάνω χάρτης στον οποίο περιλαμβάνεται και η Ελλάδα στις περιοχές με «piogge sopra la media» που σημαίνει «βροχοπτώσεις άνω του μέσου όρου» καθώς και «temperature sopra la media» που σημαίνει «θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου».

Τέλος, από τα μέσα του μήνα δεν αποκλείουν την κατάβαση πολύ ψυχρών (για την εποχή) αερίων μαζών Ρωσικής προέλευσης κάνοντας τον καιρό αρκετά Φθινοπωρινό.

Επιμέλεια © HellenicWeather.com

Πηγή: patrastimes.gr