Την απορία της γιατί ακόμα η υπουργός πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη δεν έχει ακόμα παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις σε ότι αφορά την πρόσληψη του κ. Δημήτρη Λιγνιάδη, ο οποίος καταγγέλλεται για κακοποιητικές πράξεις, εκφράζει σε δήλωσή της η υπεύθυνη τομεάρχης Ππολιτισμού και πρώην υπουργός κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

Έχουν περάσει πάνω από δυο εβδομάδες που υπέβαλλε την παραίτηση του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Δημήτρης Λιγνάδης, σε συνέχεια αποκαλύψεων και καταγγελιών για κακοποιητικές πράξεις. Σήμερα  μάλιστα είδαμε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία  ο κύριος Κώστας Γεωργουσόπουλος, κριτικός θεάτρου, επί μία εικοσαετία πρόεδρος της  Επιτροπής Θεάτρου του υπουργείου Πολιτισμού και πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου (την περίοδο που η κυρία Μενδώνη ήταν ΓΓ του Υπουργείου) δηλώνει ότι δεν είχε ανανεώσει επί προεδρίας του, την σύμβαση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ως καθηγητή στο Εθνικό, γιατί η συμπεριφορά του δεν ήταν η αρμόζουσα απέναντι στους σπουδαστές.

Η υπουργός Πολιτισμού που διατείνεται ότι γνώρισε τον κύριο Λιγνάδη τρείς ημέρες πριν από τον διορισμό του στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και που αποδίδει τα όσα συμβαίνουν σε ’’σκοπιμότητες’’, τι απαντά για όλα αυτά; Γιατί δεν έχει ακόμα παραιτηθεί; Και αν δεν το κάνει η ίδια, γιατί δεν ζητά κάποιος άλλος από την κυβέρνηση την παραίτηση της; Το βέβαιο είναι πάντως,  πως εδώ υπάρχει μεγάλο πολιτικό ζήτημα.

Πηγή: patrastimes.gr