Σε νέα κινητοποίηση το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πλατεία Γεωργίου προχωρούν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κινητοποίηση γίνεται για την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που φέρνει αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων:

“Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, όλο αυτό το διάστημα παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο που έρχεται να περαστεί στην εκπαίδευση και να υποβαθμίσει τον Δημόσιο, Δημοκρατικό και Δωρεάν χαρακτήρα της.

Η Νέα Δημοκρατία με αντιδημοκρατικό τρόπο, μέσα σε μία νύχτα, εξίσωσε πτυχία ιδιωτικών κολεγίων με πτυχία δημοσίων πανεπιστημίων. Στην ίδια κατεύθυνση, ενώ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα αντιτάσσεται στα σχέδια της, προχωράει σε ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τις διαγραφές των φοιτητών στα ν+1/2ν χρόνια φοίτησης, τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την εισαγωγή πανεπιστημιακής αστυνομίας και αυστηροποίηση  του πειθαρχικού κώδικα.

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, με τις σχολές μας να είναι κλειστές σχεδόν έναν χρόνο τώρα, οι φοιτητές βγαίνουμε μαζικά στον δρόμο για να απαιτήσουμε αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφισθεί.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τον λαό της Πάτρας, την Τετάρτη 10/2 στις 13:00 στην πλ. Γεωργίου στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.”

Πηγή: patrastimes.gr