Οργή και θλίψη αποτελούν τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας τα τελευταία εικολσιτετράωρα, στον απόηχο της απώλειας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, του 48χρονου Νίκου Πανούτσου στην καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου, ο οποίος  στη διασταύρωση προς την ΒΙ.ΠΕ. έχασε πρόωρα τη ζωή του αφήνοντας πίσω τα παιδιά του Βασίλη και Θανάση.

Η κηδεία του Νίκου Πανούτσου θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου βασιλικού Ερυμάνθου την ίδια ώρα είναι αυτή η απώλεια συνανθρώπου μας προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε επίπεδο αιρετών αλλά και τοπικής κοινωνίας δεδομένου ότι πρόκειται για το τελευταίο θύμα στην καρμανιόλα και Πατρών-Πύργου με τις ευθύνες να βαραίνουν διαχρονικά πολλές κυβερνήσεις.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ

Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής και η δημοτική Αρχή Ερυμάνθου εκφράζει και δημόσια τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικόλαου Πανούτσου από το Βασιλικό, ο οποίος είναι ένα ακόμη θύμα της εθνικής μας, καρμανιόλας Πατρών- Πύργου, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η σκέψη όλων μας βρίσκεται στον επίσης, συνδημότη μας, ο οποίος τραυματίστηκε στο ίδιο θανατηφόρο τροχαίο και δίνει την δική του «μάχη» στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς είναι από τις περιπτώσεις που την λύπη διαδέχεται η οργή και η αγανάκτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για τον «αμαρτωλό» δρόμο στον οποίο οι ανθρωποθυσίες στο βωμό της ασφάλτου δεν έχουν τέλος! Μέχρι πότε θα πληρώνει η Δυτική Ελλάδα φόρο αίματος στο αδυσώπητο τέρας της ασφάλτου;

Μέχρι πότε θα περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποκτήσουν ένα ασφαλές εθνικό δρόμο; Καθημερινά εκατοντάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδος ανάμεσά τους και δημότες από τον Δήμο μας, λόγω και της ενασχόλησής τους με την αγροτική παραγωγή χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο για την μεταφορά προϊόντων και εφοδίων, τρέμοντας για την ίδια τους τη ζωή. Φθάνει ως εδώ… Να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα που θα αποκαταστήσουν την οδική ασφάλεια στην Πατρών- Πύργου μέχρις ότου δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή της. Κάθε μέρα που καθυστερεί το έργο μεγαλώνει ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων. Γονείς στερούνται τα παιδιά τους και παιδιά στερούνται τους γονείς τους, σ’ έναν δρόμο που βρίσκεται στον κατάλογο με τους πιο επικίνδυνους σε όλη την Ευρώπη. Ας αναλάβουν επιτέλους οι εμπλεκόμενοι φορείς την ευθύνη που τους αναλογεί προχωρώντας άμεσα τις διαδικασίες για την ανακατασκευή του δρόμου».

Αντίστοιχα, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει πως «ένας ακόμα νεκρός προστέθηκε, στον δρόμο καρμανιόλα Πατρών-Πύργου.

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας και των διανομαρχιακών μετακινήσεων λόγω Lockdown κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των θυμάτων σ’ έναν δρόμο μεγάλης επικινδυνότητας.

Ένα έργο που είχε ξεκινήσει κ το έβλεπαν να εξελίσσεται κάτοικοι των δύο νομών (Αχαΐας Ηλείας) σταμάτησε με την ανεκδιήγητη απόφαση ενός υπουργού Υποδομών, που για την περιοχή μας χαρακτηρίζεται ως Υπουργός Αδιαφορίας.

Ένα χρόνο τώρα ο ίδιος και η κυβέρνηση αδιαφορούν αφού μπλόκαραν και ακύρωσαν κάθε δραστηριότητα, κάθε έργο, κάθε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για μια ολόκληρη περιοχή.

Συνεχίζουν να εμπαίζουν με ψέματα δύο νομούς και περιμένουν την απόφαση της επιτροπής Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλο έρχεται και ποτέ δεν φθάνει. Είναι σίγουρο, ότι αν συνεχίζονταν τα έργα και οι παρεμβάσεις (όμοιες με εκείνες στην Πατρών-Κορίνθου), θα απέτρεπαν δυστυχήματα και θα έσωζαν ζωές συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς, ένας δρόμος που θα τελείωνε το 2023 δεν είναι σίγουρο πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει και φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς. Επειδή έχουν αποδειχθεί ως κόμμα ανίκανοι να τελειώνουν έργα, ας παρέμβουν έστω με κάθε τρόπο για να διασφαλίσουν τουλάχιστον καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας και μείωση της επικινδυνότητας όσο είναι εφικτό».

Πηγή: patrastimes.gr