Σύμφωνα με τον κ. Ομκολάρ τα 4 εκατομμύρια ευρώ εμφανίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιτρόπου Υγείας που κατέχει από κοινού με τον σύζυγό της με τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για παθητική δωροδοκία.

Τα χρήματα προστέθηκαν στον οικογενειακό τραπεζικό λογαριασμό της Επιτρόπου μέσω της κρατικής Κυπριακής Συνεταιριστικής Τράπεζας και, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν σκάνδαλο, προσπάθησαν να παρουσιάσουν το ποσό ως κάποιο είδος δανείου. Ωστόσο, η πολιτικός δεν έχει καμία οικονομική κάλυψη για να πάρει ένα τόσο μεγάλο δάνειο.

ADVERTISING

Από τη στιγμή που η συναλλαγή ήρθε στο φως, η Στέλλα Κυριακίδου απέφυγε να δώσει κάποια εξήγηση, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή από το προφανές γεγονός, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ότι η δωροδοκία έγινε από εταιρείες εμβολίων ως αντάλλαγμα για τα ευνοϊκά συμβόλαια που τους επέτρεψαν την επιλογή καθυστερημένης και άνισης παράδοσης.

 Αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η κα Κυριακίδου.  Πριν από χρόνια,  συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα που ιδιωτικοποίησε όλες τις ογκολογικές θεραπείες στην Κύπρο, αυξάνοντας το κόστος των θεραπειών.

Ο Μίκλος Ομκολάρ υπενθύμισε ότι όταν το ζήτημα ήρθε ενώπιον του κυπριακού κοινοβουλίου όλοι οι βουλευτές ψήφισαν να εθνικοποιήσουν τις θεραπείες για τον καρκίνο, μειώνοντας το κόστος τους, εκτός από την σημερινή Επίτροπο Υγείας της ΕΕ.

Πηγή: patrastimes.gr