Την εκκίνηση του σχεδίου στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πρόκειται για ένα σχέδιο τύπου business recovery και «άμεσης δράσης», που στοχεύει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 30 εκατομμυρίων ευρώ και όπως εξήγησε ο κ. Φαρμάκης, είναι απλό, απαιτεί ελάχιστα δικαιολογητικά.

Τα βασικά στοιχεία του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, είναι τα εξής:

  • Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν από 5.000 έως 50.000 ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, σε σχέση με τη λειτουργία και την απώλεια τζίρου που υπέστησαν, συγκριτικά με την περίοδο 2019-2020
  • Το κεφάλαιο θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021
  • Μέσα στους ωφελούμενους είναι η εστίαση και τουρισμός
  • Η διαδικασία ένταξης ωφελούμενων προβλέπεται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

W-EAT

Συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, παρουσία του Περιφερειάρχη, κ. Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Κοροβέση πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ και η ομάδα W-EAT, όπου ο ειδικός, ορισμένος από την Περιφέρεια μελετητής παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω στο μεγάλο project γαστροτουρισμού του ΣΚΕΑΝΑ.  Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και της τοπικής Ομοσπονδίας Αμφιλοχίας, Βόνιτσας.

Η Περιφέρεια, η οποία έχει «αγκαλιάσει» από την αρχή το εγχείρημα του ΣΚΕΑΝΑ, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε την έμπρακτη την οικονομοτεχνική στήριξή της.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, η γαστρονομία δίνει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό και την ανάπτυξή του και αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Κοροβέσης, εστίασε στην ανάλυση του νέου τουριστικού προϊόντος όπου η γαστρονομία και ο πρωτογενής τομέας της περιοχής καταλαμβάνει νευραλγική θέση, καθώς όπως ανέφερε οι 2 πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας είναι αυτοί.

Οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν στο όραμα ετών, το οποίο τώρα πλέον παίρνει σάρκα και οστά, προσφέροντας τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Το .Δ.Σ του ΣΚΕΑΝΑ ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και του συνεργάτες του, για την μέχρι τώρα συνεργασία με τον σύλλογο μας σε όλα τα πεδία και την έμπρακτη στήριξη του.

Μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Πηγή: patrastimes.gr