Συνεχίζονται από τον Δήμο οι εργασίες για την δημιουργία του Βόρειου Πάρκου της Πάτρας, που θα εκτείνεται από την περιοχή της Τερψιθέας (Μείλιχος) έως το Κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Το Βόρειο Πάρκο έχει ενταχθεί στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκατασταθεί σταδιακά ο παραλιακός χαρακτήρας της Πάτρας και η πόλη να έχει την θάλασσα που θα την απολαμβάνουν ο Πατραϊκός λαός και οι επισκέπτες.

Στο χώρο του Βόρειου Πάρκου θα γίνουν αναπλάσεις, χώροι πρασίνου, χώροι αναψυχής, ποδηλατόδρομος, κ.λπ.

DSC_2795 DSC_2528

Παράλληλα, ολοκληρώνονται και οι παρεμβάσεις του Δήμου στην πλαζ της Αγυιάς, με εργασίες που γίνονται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, προκειμένου οι χιλιάδες επισκέπτες, να απολαμβάνουν τη θάλασσα, με σκίαστρα, ντουζιέρες και καμπίνες – αποδυτήρια.

Πρόσφατα ο Δήμος, αποκατέστησε και την εντελώς κατεστραμμένη από την κακοκαιρία ακτή της πλαζ, που ήταν επικίνδυνη.

DSC_3115 DSC_2538

Η παρέμβαση ήταν αναγκαία, για να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα οι εκατοντάδες που την επισκέπτονται καθημερινά και συγκεκριμένα  τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), με κινητικά προβλήματα και οι ηλικιωμένοι.

Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, γίνονται σε όλη την περιοχή του έλους και της πλαζ, γιατί οι συμπολίτες μας, ενήλικες και παιδιά, δικαιούνται να χαίρονται δωρεάν μια καθαρή, μεγάλη παραλία, όμορφη, λειτουργική.

Πηγή: patrastimes.gr