«Σκωτσέζικο ντους» κάνει πλέον Ο κορονοϊός στην Αχαΐα και ιδιαίτερα το χώρο της παιδείας καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαγνώστηκαν τρία νέα κρούσματα σε παιδιά ενώ σε γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας καθηγητής που μένει στην Πάτρα και διδάσκει εκεί διαγνωστεί επίσης θετικός.

Ο κοροναϊός τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, καθώς σε καθημερινή σχεδόν βάση τα κρούσματα από ένα ή κανένα που ήταν, έχουν αυξηθεί σε πέντε και έξι, με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία στους εμπλεκόμενους με την προστασία της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή.

Στο γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας με εντολή της Δημοτικής Αρχής μπήκε προσωρινά λουκέτο και έγινε απολύμανση ενώ προσωρινό λουκέτο και απολύμανση έγινε ππίσης στο σχολείο του Αγίου Βασιλείου.

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, το τελευταίο 24ωρο μεταφέρθηκαν δύο ακόμα παιδιά με κορονοιό και στη συνέχεια τέθηκαν σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Το γεγονός ότι και στην Πάτρα ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται ημερησίως τα τελευταία εικοσιτετράωρα εμφανίζει αυξητικές τάσεις, μόνο αδιάφορες δεν αφήνει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς εκτιμάται ότι «αν δεν προσέξουμε τώρα δεν αποκλείεται και σε επίπεδο Αχαΐας Αλλά και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα ως προς την δυνατότητα διαχείρισης των κρουσμάτων  αλλά και τη συμφόρηση ενδεχομένως των νοσοκομειακών μονάδων

Πηγή: patrastimes.gr