«Ζούμε την κορύφωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της καταστολής», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον “ΘΕΜΑ 104,6” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας: «Θυμάστε αν υπήρχε στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά αστυνομική διαταγή που να απαγορεύει τη συγκέντρωση τριών ανθρώπων; Στοχεύει σε κάτι άλλο, να στείλει ένα σήμα στην κοινωνία, να την φοβίσει, να της πει κάτσε στα αυγά σου. Θυμάστε ποτέ άλλοτε να έχει υπάρξει κάτι κατάφορα αντισυνταγματικό, που δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα αλλά ισχύει στη Δημοκρατία του Ερντογάν, αστυνομία πανεπιστημιακή;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή κρατούνται στη ΓΑΔΑ μαθητές από τη Ν. Σμύρνη επειδή έκαναν το έγκλημα να βρίσκονται στην πλατεία όταν εισέβαλαν οι ομάδες της ΔΙΑΣ» και πρόσθεσε: «Αυτά είναι μεμονωμένα γεγονότα ή εντάσσονται σε μία στρατηγική έντασης, αυταρχικοποίησης; Έχουμε μία στρατηγική να καλυφθούν οι αστοχίες στη διαχείριση της πανδημίας, να επιδείξει έργο στον τομέα της καταστολής και επιλέγεται η εγκαθίδρυση μιας Δημοκρατίας αστυνομικού τύπου».

Ο κ. Σκουρλέτης τοποθετήθηκε και συνολικά για το θέμα και τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις, κατηγορώντας εμμέως πλην σαφώς την κυβέρνηση, ότι είναι αυτοί που με τις πολιτικές της οδηγεί τον κόσμο στους δρόμους.

«Στις διαδηλώσεις, δεν κατεβαίνει ο κόσμος για χόμπι. Η κυβέρνηση είναι ο ηθικός αυτουργός των διαδηλώσεων και του ρίσκου της διάδοσης της πανδημίας. Κανείς δεν έχει τη διάθεση να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις για να κάνει τη βόλτα του. Όταν παίρνονται μέτρα για τα οποία πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα είχαμε προειδοποιήσει και είχαμε πει ότι οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν να υπάρχει μία άτυπη συνεννόηση σε τι μέτρα μπορούμε να προχωρήσουμε τα οποία να μην προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές, η κυβέρνηση μας αγνοεί. Όταν παίρνεις μέτρα που ξέρεις ότι θα δημιουργήσουν αντιδράσεις και την ίδια ώρα επικαλείσαι την πανδημία και τον υγειονομικό κίνδυνο, τότε στήνεις ένα σκηνικό εκβιασμού εις βάρος της κοινωνίας και του λες διάλεξε: υποταγή στα μέτρα ή την υγεία σου;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θα υπάρξουν πολύ περισσότερες το επόμενο διάστημα. Όταν θα φέρει ο κ. Χατζηδάκης το νομοσχέδιο που θα λέει τέρμα το 8ωρο, θα δουλεύεις παραπάνω και δεν θα πληρώνεσαι τις υπερωρίες , τι περιμένετε; Ο εργαζόμενος δεν θα κατέβει στον δρόμο;».

«Όλα αυτά μπορούν αύριο να αποκλιμακωθούν και να αποφορτιστεί η κατάσταση εάν η κυβέρνηση διαλύσει την ομάδα “Δράση”. Η δράση της είναι σαν να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Δεν μπορεί να εφορμούν με ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού πάνω στους διαδηλωτές. Να παγώσει το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία τουλάχιστον για όσο διάστημα είναι η πανδημία», σημείωσε επίσης, ενώ τόνισε ότι «εμείς δεν καλέσαμε κανέναν να κοινωνήσει στις διαδηλώσεις», απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι δεν γίνεται αν είναι οι εκκλησίες κλειστές και να γίνονται κανονικά διαδηλώσεις και πορείες.

Πηγή: patrastimes.gr