Στις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες στα μεγάλα αστικά κέντρα και το τι θα μπορούσε να γίνει με την εστίαση αλλά και το Πάσχα αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Θα έπρεπε να ληφθούν στρατηγικού τύπου μέτρα από την αρχή όταν βλέπαμε ότι κάτι συμβαίνει» είπε ο καθηγητής για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σχεδόν κάθε βράδυ στο “OPEN TV”, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται υπό πίεση «δεν είναι και τόσο αποδοτικά».

«Θα μπορούσε αυτή η συμπίεση που γίνεται μέσα στα σπίτια να εκτονωθεί με τρόπο του τύπου να αφήσουν τον κόσμο συντεταγμένα να βγαίνει στην εστίαση εξωτερικά», είπε. «Γιατί να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα; Τι είναι το Πάσχα; Κάποιο ορόσημο;», διερωτήθηκε τονίζοντας ότι «δεν σημαίνει τίποτα».

Αναφερόμενος στο ποιοι θα μπορούσαν να μετακινηθούν το Πάσχα τόνισε τους κινδύνους να πάει κανείς με self test για δύο εβδομάδες στο χωριό του. «Θα δοθεί η ψευδαίσθηση επειδή είναι αρνητικός». «Ένας που έχει περάσει αποδεδειγμένα κορωνοϊό, που έχει αντισώματα ή ένας που έχει εμβολιαστεί νομίζω θα μπορούσε να πάει», σημείωσε. «Οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις τώρα είναι πραγματικά δύσκολες», σημείωσε.

Επίσης ανέφερε πως είναι τραγικό λάθος αν πιστέψουμε ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, αλλά και ότι ο κόσμος… ζαλίστηκε από τις πολλές γνώμες. «Είμαστε ακόμα σε πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης.

Πηγή: patrastimes.gr